"Богослужебни" организации

Etien
Мнения: 108
Регистриран: нед мар 10, 2019 5:19 pm
Контакти:

"Богослужебни" организации

Мнение от Etien » чет юни 27, 2019 10:03 am

Библията постоянно предупреждава тези, които я четат и се боят от нея (в смисъла на свят страх, да не би да не я опазиш и това да разгневи Бога), че ще има много хора лъжепророци и лъжеучители, които ще доведат вярата до състояние на гибел. Например 2 Петрово, Юда и много други места, както Новия, така и в Стария Завет.

След като много, ама наистина много години виждам толкова много несъответствия между написаното в писанията и църковния живот на християните, в последните няколко дена си дадох сметка, че това, което днес се нарича църква, в същността си е организация, която "се върти около" "неделното богослужение". Самата дума богослужение може в случая да се изпише в или извън кавички в зависимост.

Такава формулировка позволява да се обясни по-голямата част от поведението както на християните, така и на техните лидери в дадените организации. Тъй като това е неделна богожлужебна или "богослужебна" организация, то всички нейни усилия са свързани именно с неделната служба или "служба". Доколко действително подобна организация служи на Бога може да се види по плодовете ѝ, които обикновено са плачевно малко.

Затова даренията никога не отиват за тези, за които са предназначени от Бога, което е ясно записано "черно на бяло", а именно за бедните и нямащите. Напротив, всичко отива, за да може богожлужението да е величествено и религиозно, помпозно и да забавлява добре присъстващите. Така повечето християни оценяват службата. Колко "добре" е говорил пастора, колко сладкодумно и колко "помазано" е било хвалението. И това е. Няма нищо друго.

След около тридесет години опита да повлия на това изключително порочно поведение, осъзнах, че това е "кауза пердута" - християните нарочно са си създали тези организации, а не случайно. Само където е сатанинско и демонично влиянието, което ги води да правят такива организации, а те считат, че е Святият Дух. С което се подсещам, че във виденията на Рик Джойнър демоните яздат християни, когато воюват против... а.... против други християни.

Хората, които обичат Бога по никакъв начин не трябва да се занимават с тези пътища. Неделното "богослужение" има много висока цена, която плаща всеки, който участва в него. Дори ако си там "просто за да си намериш съпруг", за да не е някой от света, цената, която имаш да платиш, е същата. Тя е духовна леност, духовен сън и понякога духовна смърт както за човека направил такъв избор, така и за неговите деца, родители и близки. Често децата плащат цената за това беззаконие, като биват обречени да отиват в света, понеже те така и не могат да видят Бога в това, което техните родители правят.

Ако някой обича Бога, той трябва моментално да спре да "неделнобогослужебничи" и да започне да служи на живия Бог — така както е писано в Библията —, като започне с истинско, дълбоко и от сърце покаяние пред Бога и пред Агнето за всчики тези мъртви "богослужебни" дела.
Правото да имаш твое мнение
не отменя правото аз да имам мое мнение.