Свитъци

Etien
Мнения: 108
Регистриран: нед мар 10, 2019 5:19 pm
Контакти:

Свитъци

Мнение от Etien » чет юни 27, 2019 9:26 am

Сънувам, че бях написал едни много дълги записки, на големи листа хартия (Представляваха листа хартия широки около 50-60- сантиметра, дълги пет-шест метра). Бях оставил тези записки на една голяма група християни, които всички седяха на едни маси. Мислех си, че Ели е някъде на тези маси, но тя не беше там. Някак поисках и аз да седна на едно място, което беше свободно и което си мислех, че може да е добро за мене. Вместо това се оказах на едно място, което приличаше на кафене-закусвалня, нещо подобно, и вече се уговаряхме с някакъв човек да работя за него някакви конкретни неща. беше нещо много временно, в моя занаят - дърводелство. Тогава някак си разбрах, че този човех е пастор.

Когато се стигна до ситуация да работя за този непознат извън съня ми човек, тези списъци станаха още по-дълги , удължиха се няколко пъти, и въпреки че бях ги оставил там, при голямата група седнали християни, те достигнаха до мене и аз успях да ги придърпам към себе си, по начина, по който човек придърпва лист хартия върху маса към себе си. Имаше само една единствена дума, която запомних, и тя беше написана много ясно и видимо отдалеч: ПОМНИ...

Някак си разбрах, че именно тези записки имат силата да ме носят, когато имам да работя за този пастор. Пак да кажа, че аз нямах идея, че е пастор. мислех си че е просто работодател. Грешка моя!
Правото да имаш твое мнение
не отменя правото аз да имам мое мнение.

Потребителски аватар
Yoan
Мнения: 47
Регистриран: вт мар 12, 2019 2:21 pm

Re: Свитъци

Мнение от Yoan » чет юни 27, 2019 10:19 am

Има няколко неща, които не разбирам достатъчно. Защо ще работиш за този пастор и защо оставяш тези списъци при християните?

А иначе няма седене, има работа :D

Ana
Мнения: 33
Регистриран: съб мар 16, 2019 11:43 pm

Re: Свитъци

Мнение от Ana » чет юни 27, 2019 12:43 pm

Много интересен сън. Ти даваш задачи на група вярващи, но не е и за тебе същото нещо в този момент. Думата "ПОМНИ" сигурно означава че словото написано на тези свитъци са от Господаря и трябва да се помнят, както и ти казваш после, че те те крепят докато работиш за този пастор. Това е което разбирам. Ако не е така чакам поправка

Eli
Site Admin
Мнения: 54
Регистриран: чет мар 07, 2019 6:35 pm

Re: Свитъци

Мнение от Eli » пет юни 28, 2019 1:59 pm

Много много интересен сън.

Притеснява ме, че не съм на тези маси, защото изглежда важно - очевидно е свързано с Библията и си мислех може би, тъй като са свитъци, става на въпрос за оригиналните текстове, за свитъците на старогръцки.

Пасторът уж е на маса, на която се работи за словото, но изглежда той търси друг бизнес. Няма нищо лошо в работата и занаята, с който човек си изкарва прехраната, но един християнин, пастор в случая, не бива да се възползва от духовните взаимоотношения, за да си върши своята работа (за каквото му трябва дърводелец може би).

Защо свитъците стават по-дълги изведнъж? Какво трябва да помниш?
Словото е това, което е - 66 книги. Разбира се, ако човек седне да изследва и да си води записки, само за един живот би могъл от едно изречения, записано в Библията, да извади (от опит) много различни разбирания, много пъти Бог да го учи на различни неща чрез едни и същи думи.
Тези “уроци” човек не бива да забравя, защото те са подготовка за делата, които с божия помощ човек може да извърши за царството, ако би искал да върви с Господаря Исус Помазания.

Etien
Мнения: 108
Регистриран: нед мар 10, 2019 5:19 pm
Контакти:

Re: Свитъци

Мнение от Etien » съб юли 06, 2019 9:22 am

Може би разбирането е по друго. Аз нямах чувство, че това са писанията, нито че е правилно християните да седят. По скоро това са моите записки на тема вяра.
Правото да имаш твое мнение
не отменя правото аз да имам мое мнение.

Отговори