Ахав и Езавел -темата е взета от друг форум

Etien
Мнения: 108
Регистриран: нед мар 10, 2019 5:19 pm
Контакти:

Ахав и Езавел -темата е взета от друг форум

Мнение от Etien » чет апр 04, 2019 12:23 pm

Изображение

Има в Библията, в Стария Завет, една двойка, цар и царица, които имат толкова нечестиво поведение, че са се превърнали в символ на битката между пророците на Бога и нечестието, което царува в този свят. Както се вижда и от заглавието на темата, това са славните Ахав и Езавел, за които се говори много в Стария Завет и се споменава два пъти в Откровение, вече като символ на борбата на света и демоните, и Сатана със истината и с хората, които я пазят. Но толкова за увод.

Днес повечето църкви, лидери, както и "обикновени" християни определено предпочитат да си "живеят спокойно" без да бъде смущаван техният ред на нещата в живота от някакви хора, които в името на Бог идват при тях и претендират, че Бог искал бил те да се покаят от някакви си грехове, или да променят отношението си по дадени въпроси и т.н.. За съжаление това включва около 99% от християните. Форумите днес не са по-различни, но какво говоря - те никога не са били по-различни, и омразата към пророците и духовното е толкова силна!

Ето нещо интересно: християните казват, че приемат пророците в Библията и са готови да ги слушат, ако последните бяха били тука днес и сега. Но това е силна форма на самозаблуда, тъй като истината е, че винаги е имало и винаги ще има истиски пророци, по причина на това, че Библията не се е променила, нито ще се промени! И както е писано: " И той даде едни пратеници, други пророци..."

Затова, ако ти считаш, че няма истински пророци, се замисли от коя страна на истината стоиш, да не се окажеш от страната на тези, които казват: Ако бяхме в дните на бащите си, нямаше да убием пророците... Бог не се е променил, и няма и да го направи, ще трябва ти да се промениш! Направи го днес, както се казва по рекламите!
Правото да имаш твое мнение
не отменя правото аз да имам мое мнение.

Потребителски аватар
Yoan
Мнения: 47
Регистриран: вт мар 12, 2019 2:21 pm

Re: Ахав и Езавел -темата е взета от друг форум

Мнение от Yoan » ср апр 17, 2019 11:31 pm

Ахав и Изавел бяха управителите на Божия народ, не трябва да се забравя това. Те бяха толкова зли и коварни, а бяха на чело на единствената държава по онова време, която се предполагаше, че следва Господаря. Те не бяха филистимци или египтяни, те бяха част от Израел, избрани от самия народ да царува, и бяха върли противници на всичко що е свято (дори и Ахаз да не беше съвсем така отначало). Следователно никой д не си мисли, че всред Божия народ няма такива лидери, противници на истината.

Отговори