Има ли Бог?

Etien
Мнения: 108
Регистриран: нед мар 10, 2019 5:19 pm
Контакти:

Има ли Бог?

Мнение от Etien » вт мар 19, 2019 2:25 pm

Изображение

Това е тема стара колкото света предполагам. Къде е той, защо не е тука, ако го има/съществува, и какви ли не още разумни въпроси, а някои от тях и не толкова разумни? Живеем във време, когато дори децата в училище изучават "с абсолютна сигурност", че няма Бог, и че не се нуждаем от него, за да си обясним света. Но доколко това е вярно? Кой може да каже, че е отишъл до всички краища на вселената, и на останалите вселени, ако има такива, за да е сигурен, че няма някой, който е направил всичко това, което сме ние, което мислим, живеем, ядем, гледаме и т.н.?

Нека да видим някои мисли, които могат да ни помогнат да се замислим за съществуването на Създател на всичко видимо и невидимо:

Преди всичко всеки, който малко или много е изучавал наука, няма как да не е забелязал, как всичко е основано на абсолютно работещи закони, които практически е невъзможно да нарушиш. Ако погледнем например законът за гравитацията, днешния човек дори не знае какво е това и как точно работи, но законът е ненарушим. Разработили сме някои формули, които ни помагат да изчисляваме необходимата сила, за да изведем ракета в космоса, или самолет в небето, или нещо друго, но това са само обяснителни закони, които подпомагат практиката, но не и разбирането. Следователно човечеството с целия си напредък е абсолютно неспособно дори да осмисли/разбере какво е гравитация, а ние се имаме за умни...

Тогава, кой е създал гравитацията? И така по същата логика трябва да се запитаме за светлината, тъмнината, елементите, и всичко останало, което съществува в гарниците на сложните закони, които не могат да бъдат нарушавани или манипулирани. И когато стигнем до въпросите на живота, то там съвсем нямаме какво да кажем, понеже нямаме никаква идея какво е животът - компютрите, които ние правим са изчислителни машини, а не живи същества!

Атеистите претендират, че познават творението достатъчно, че да знаят, че не Бог, а някакъв си голям взрив е създал всичко!? И ние познаваме големи взривове и не виждаме те да творят нещо полезно! Но те, атеистите, искат да живеят както си искат без моралните стандарти, които Богът на Библията зповядва.
Правото да имаш твое мнение
не отменя правото аз да имам мое мнение.

Потребителски аватар
Yoan
Мнения: 47
Регистриран: вт мар 12, 2019 2:21 pm

Re: Има ли Бог?

Мнение от Yoan » вт мар 19, 2019 6:03 pm

Etien написа:
вт мар 19, 2019 2:25 pm
Но те, атеистите, искат да живеят както си искат без моралните стандарти, които Богът на Библията заповядва.
Точно така съм разсъждаваш винаги. В днешно време е много модерно да се клевети истината като се говори, че Бог е измислен от хората, по различни причини. Но това, което е измислено, е цялата тази "религия" на еволюцията, за да може хората да бъдат освободени от каквато и да е отговорност. И понеже това е което искат, което се харесва на всички, никой не се противи, а напротив - - цял свят почти го подкрепя.

И науката, която сама по себе си е просто изучаване на съществуващите неща, бива изкривена и нагодена, за да обясни света така както на атеистите им изнася.
Което се е случвало и с вярата, а и продължава да се случва. Истината бива изкривявана за изгодата на човек или група хора, което често води до това, хората да презират вярата и да не искат да имат нищо общо с нея.

Но Бог си остава творецът на цялото сътворение, без значение какво хората мислят, а него.

Etien
Мнения: 108
Регистриран: нед мар 10, 2019 5:19 pm
Контакти:

Re: Има ли Бог?

Мнение от Etien » ср мар 20, 2019 8:23 am

Да, така е -- истината е много болезнена за човешката природа, която е продадена под робството на греха. И когато човек не иска да се покори на вярата си измисля всякакви богове, като например предпочита да е създаден от голяма бомба, която е избухнала и е създала всичко! Какво безрасъдно учение е еволюцията!
Правото да имаш твое мнение
не отменя правото аз да имам мое мнение.

Eli
Site Admin
Мнения: 54
Регистриран: чет мар 07, 2019 6:35 pm

Re: Има ли Бог?

Мнение от Eli » ср мар 20, 2019 7:35 pm

Преди време бях сънувала един сън, в който си карам колелото, което си имах по това време, по мой си познат маршрут. Има един дълъг булевард, по който винаги спускането беше отдих и време за размисъл. Сънувам, че си карам по улицата и си мисля за сън:
"Не, няма много богове, има един Бог. Само един е живият Бог, другите не са истински, така че не могат да бъдат наречени богове."
И така се обяснявах със себе си, спорейки как е възможно, защото в съня Бог не можеше въобще да се сравни с тези смешни фалшиви уж богове, и аз се бунтувах, защото бяха измама за хората, които ги признаваха.

Хората обожествяват предмети, хора и идеи, понякога дори несъзнавайки, че им се покланят, превръщайки ги в идоли, фалшиви богове.
Много е удобно да го няма истинския Бог, защото нямаме пред кого да отговаряме за неправдата, които мислим и вършим. Образователната система влага в децата години наред атеистични мисли, които често възпрепядстват свободата на човек да мисли и избира. Трябва и от сън да те събудят, наедно с таблицата за умножение и периодичната система на елементите, да рецитираш теорията на Дарвин (теория, от която той сам се отрича в края на живота си). Когато се сблъскаш с големите житейски въпроси като "Откъде идвам?", "Къде отивам?", "Ако има Бог, кой е?", всички добросъвестни невярващи учители, родители, приятели бързо те съветват да не си "губиш" времето с такива философски въпроси, но да идеш да си търсиш добра работа или да завършиш някои висше, да побързаш да си живееш живота, да бъдеш щастлив.

Бог е заложил в сърцата ни истината и когато ни подбуди, той лично свидетлства на всеки за своето съществуване. Който търси, намира. Безотговорно е човек да жевее "спокойно", зает с житейските си грижи, без да се замисли реално какво ще се случи с душата му, когато животът му свърши (било то днес или след 50 години). Утре може да е вече късно.

Аз вярвах, че има Бог, но не бях сигурна. Отне ми по-малко от година да разбера със сигурност, 100%, че Бог е жив и говори, че името му е Исус, че нещата които правим и решенията, които взимаме, имат значение; но Бог е добър и милостив - прощава и забравя, когато го помолим. Само Бог може да спаси човек, но човекът сам трябва да поиска.
Като чуха това, учениците му твърде много се чудеха и думаха: кой тогава може да се спаси? А Исус, като погледна, рече им: за хората това е невъзможно, ала за Бога всичко е възможно.

Ana
Мнения: 33
Регистриран: съб мар 16, 2019 11:43 pm

Re: Има ли Бог?

Мнение от Ana » пон мар 25, 2019 7:55 pm

За съжаление е така. И хората предпочитат да слушат великите учени и да им се покоряват като се съгласяват с това, което твърдят, че се е случило и че е истина. Но днес всички знаят доста, защото са чували, сега слушат и ще слушат благата вест докато дойде великият Бог, Господар и Спасител на човечеството Исус Помазания от Назарет.

Отговори